op het water
Blijf op de hoogte en volg Lenie
25 Mei 2007 | Nederland, Amsterdam
Bijna een regel uit een liedje van Boudewijn de groot ,
De verdronken vlinder.
Vandaag samen met Dorieke heel evne een kleine 20 minuten op het water in een kano bij het eiland van Maurik.
Even rust en ruime geen telefoon en wat dan ook bij me , daar paste Renske even op.
Vandaag een dag al vroeg bij Lenie nog werd ze vertroeteld door de verpleging toen ik er ruim voor 9 uur was.
Ze zag er goed en verzorgt uit met bijna een glimlach op haar mond.
Verpleging dank daarvoor, jullie allemaal trouwens zoals ik vanmiddag al tegeneen vanjullie collega’s Annemiek zei jullie zijn de handen aan het bed, daar gaat het om.
De peducure kwam en heeft Lenie met uiterste zorg en deskundigheid behandeld zelfs de moeilijke nagels waar watte rolletjes onder geschoven moeten worden om ingroeien te voorkomen. Kan ik de volgende keer rustig aan Gonnie overlaten.
Lenie verteld dat ik toch weer even via huis ende camping waar Dorieke en Wilbvert aan een paar wel verdiende rusdagen aan toe zijn, gezegt dat ik vanmiddag weer zou komen, en haar hand weer even vast moest. Dit viel duidelijk niet in goede aarde want hoewel ze al snel door had dat het naar boven brengen van haar hand niet veel succes had ze ondanks zichtbaren pijn in haar schouders ze met draai en wrign bewegingen het bijna zou lukken om haar hand uit de band los te wringen. Ik had hem gelukkig strak genoeg gedaan en toch weer niet zo strak dat hij zou afbinden. Lenie even Lenie moeten laten.
Op naar Leusden om Renske op te pikken en heer spullen die ze vanavond nodig heeft.
Renkse had een lekkeren Bol gekocht en broodjes voor op de camping.
Samen even de spullen de Dorieke nodig had vooral zonne brand voor overdach en een lekkeren teddydeken voor de koude nacht, ik dacht altijd dat Wilbert haar wel lekker warm zou houden maar daar moet je je als Vader maar helemaal niet meem bemoeien he. (gijntje)
Op de caping toen we het eenmaal gevonden hadden ,er schijnen er meer te zijn op het eilands van Maurik.
Wilbert kwam terug met in zijnauto naast boodschappen , een erg vertederend klein vogeltje dat op on verklaar bare wijze in zijnauto was beland.
Schattig om te zien hoe zorgzaam Wilbert zich ontvermde over dit broze schepseltje.
Samen gegeten en nog wat telefoontjes heen en weer om te probern Henrieete uit de brand te houden van een niet erg beripvolle afdelings maniger, nou tja die zijn er toch voor om steun aan te hebben als je het even moeilkijke hebt ma ja niet iedereen begrijpt dat helaas.
Toen even niets geen mobieltje aleen even water en een boodje en je dochter als stuurvrouw achterin. Heerlijk even op dat water
Hup weer naar Lenie toe ze zat al in de stoel op ons te wachten afwisselend er een beedje meer aktief bij en dan weer in slaap zijnde .Het wordt af en toe een beedje lasatig om weer wat te bedenken hoe aktiveer je Lenie nou.
Toen Liesbeth en Gerda kwamen 2 collega’s van mij ze haden een mooi kaartje schilderijtje met relief erin Lenie kon mooi voelen een prima idee.
Samen aan het eind met Lenie Henrieet en Gerda en Liesbeth gebbeden en dan naar huis.
Nu ik zie het al laat na even bij de verjaardag van Ciet te zijn geweest en mogelijk weer iemand die voor Lenie erg belangrijk zou kunnen zij te hebben gemaild ga ik maar eens slapen.
Nu het zal niet mee vallen voor jullie om dit allemaal te lezen, m,orgen weer kort en bondig.Primeur het eerste Felicitatie kaartje is binnen gekomen weer even iets anders ik wacht tot dinsdag voor ik hem echt lees Bedankt Herman.
25 Mei 2007 - 08:16
Annemieke:
Hoi Herman,
Heerlijk dat je ook even hebt kunnen genieten.Fijn dat er ondertussen voor Lenie zo goed gezorgd wordt. Geef haar een dikke knuffel van mij want langs komen zit er nog niet in.
groetjes voor Renske Dorieke en Wilbert,
liefs Annemieke -
25 Mei 2007 - 08:29
Henreitte:
ga nou eens slapen...
De mail was blijven hangen hier op de pc. Nu wel binnen als t goed is.. -
25 Mei 2007 - 10:17
Constance:
ha nachtbraker
Fijn dat je gister een manier vond om even te ontspannen en te genieten van de natuur en je kids...lekker op het water...
Wat zit het leven toch vreemd in elkaar...temidden van de zorg om Lenie staat ineens je 50ste verjaardag voor de deur...
En nu is het de kunst om daar toch een feestelijk tintje aan te geven....we gaan ervoor!!
Lieve groet en a big hug -
25 Mei 2007 - 10:55
Ilse:
Hoi Herman,
fijn om je verhalen te lezen. Ook goed te lezen dat jullie het met z'n viertjes zo fijn hebben gehad op de camping.
Mocht je eens vragen hebben omtrent: hoe nu verder e.d. (en vooral: hoe is het gegaan bij andere mensen) of totaal andere vragen: er bestaat een forum voor mensen/partners die een CVA hebben gehad. ( www.cvaforum.nl )
Ik heb daar altijd erg veel steun aan gehad.
Je hoeft hier uiteraard niks mee te doen, maar ik wilde je dit toch vertellen.
Veel sterkte maar weer!
Liefs, Ilse -
25 Mei 2007 - 16:03
Ada Bahlmann:
Hallo, Herman,
Dat was schrikken. Mia vertelde me van Lenie.
Ik leef met jullie mee.
Dinsdag zijn we toch weer samen jarig, jij 50, ik 60.
liefs,
Ada -
25 Mei 2007 - 19:17
Harmke:
Lieve jongen wat heerlijk dat we zo op de hoogte worden gehouden door je verhaal. Wat heerlijk ook dat de kinderen je ook nodig hebben, zo breek je toch telkens er weer even helemaal uit. Ook al is het maar kort, het is toch goed dat jullie samen ook dingen ondernemen, al hoe kort dat dan ook is.
De weg is lang he. naar het wakker worden. Ze is al van ver gekomen, gelukkig. Vertrouwen en overgave is echt geen makkelijk zaakje. Ik moet dit weekend werken dus onze live knuffel wordt nog even uitgesteld. Geef je lief een dikke kroep van ons. Wil je graag weer eens even aan de lijn hebben. misschien lukt het me vannavond wel.
dag jochie.
je doet het fantastisch, ben trots op je
Durk en Harmke, Tryntsje, Feike en Siebrechtsje